Фото: Pixabay

Скільки ще зберігатиметься загроза ракетних ударів із Білорусі: "Гаюн" зробив прогноз

Загроза ракетних обстрілів України з боку Білорусі збережеться до кінця цього року. Це навіть попри те, що останній ракетний запуск по території України з повітряного простору Білорусі був зафіксований 6 жовтня 2022 року.

Про це повідомляє "Беларускі Гаюн".

"Дію зони обмеження для польотів усіх типів цивільних повітряних суден (включно з БпЛА) на висотах від 0 до 19 800 метрів на півдні Білорусі продовжено згідно з NOTAMN O0618/23 від 1 жовтня до 23.59 31 грудня 2023 року", — йдеться у повідомлені. 

Зазначається, що це обмеження не діє на авіацію ВПС Білорусі та білоруського Держприкордонкомітету, а також на авіацію МНС республіки, яку використовують під час гасіння пожеж. Територія зони обмеження не змінилася.

Заборона на польоти над південною частиною Білорусі була введена 24 лютого 2022 року з початком російського вторгнення в Україну. Саме з Півдня Білорусі й відбуваються запуски ракет по території України.

мапа Білорусь

Мапа "Беларускі Гаюн".

Від початку війни з території Білорусі та через територію цієї країни по українських містах було запущено щонайменше 721 ракету.

Нагадаємо, розвідка вважає, що під час вечірньої ракетної атаки по Україні 5 серпня Росія могла імітувати пуски з території Білорусі. Головна мета — втягнути сусідню країну у війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 06:13