Фото: росЗМІ

Росія переміщує підрозділи своїх військ з Білорусі: Генштаб повідомив деталі

Росія почала переміщувати підрозділи своєї армії, які проходили підготовку на білоруських полігонах, для їхньої участі в бойових діях в Україні. Водночас формування наступальних угрупувань з боку Білорусі не виявлено.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Військові зауважили, що визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Російські обстріли

Протягом доби 3 липня Російська Федерація знову атакувала ракетами та іранськими ударними БпЛА типу Shahed по Україні.

Російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши три зенітні керовані ракети та 20 іранських ударних БпЛА типу Shahed по об’єктах цивільної інфраструктури. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 14 ударних БпЛА.

Крім того, ворог завдав 44 авіаційних удари та здійснив близько 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Ситуація на фронті

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

На Бахмутському напрямку противник здійснив безрезультатні наступальні дії південно-східніше Оріхово-Василівки та західніше Бахмута.

На Авдіївському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Керамік, Авдіївка, Сєверне, Водяне та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі 14 атак противника в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Благодатного Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

Нагадаємо, за даними Міноборони, на Бахмутському напрямку обстановка знову загострилась. Тривають запеклі бої за перехоплення ініціативи. 3 липня ворог намагався наступати на цьому напрямку, але безрезультатно. Водночас наші Сили оборони мали певний успіх. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 21:29