Фото: Закарпатська ОВА

Захисник із Закарпаття став бронзовим призером чемпіонату світу з бігу на 24 години: яку відстань він здолав

Український військовослужбовець із Закарпаття Андрій Ткачук став бронзовим призером Чемпіонату світу з бігу на 24 години. Боєць подолав відстань у понад 280 кілометрів.

Про це повідомила Закарпатська обласна військова адміністрація.

Зазначається, що військовослужбовець із Закарпаття Андрій Ткачук із позивним "Бродяга" пробіг за добу понад 284 км і посів третє місце на змаганнях у тайванському місті Тайбей.

Сам Ткачук родом з міста Хуст. Він багаторазовий чемпіон України з бігу та трейлу, рекордсмен України з бігу на 24 і 48 годин, учасник чемпіонатів Європи та світу, майстер спорту з легкої атлетики. 

У 2014-2015 рр. був учасником АТО, а в перший день повномасштабного вторгнення став на захист України. Наразі служть у складі 128-ї гірської штурмової бригади.

Нагадаємо, за даними Міністерства молоді та спорту, уболівальники спорту незабаром матимуть можливість наживо відвідувати спортивні події та стежити за улюбленими командами та спортсменами безпосередньо з трибун спорткомплексів і стадіонів. Для цього розроблено відповідні заходи. Зокрема, керівники споруди, де відбуваються змагання, мають розробити план дій на випадок оголошення повітряної тривоги. Також у всіх доступних місцях спортивної споруди розмістять шляхи евакуації. Крім того, спортсмени, тренери, судді й інші фахівці, залучені до змагань, мають пройти обов’язковий інструктаж.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.12.2023 10:15