Фото ілюстративне з відкритих джерел

Повернення вболівальників на трибуни: уряд розробив рекомендації

Уболівальники спорту незабаром матимуть можливість наживо відвідувати спортивні події та стежити за улюбленими командами та спортсменами безпосередньо з трибун спорткомплексів і стадіонів. Для цього розроблено відповідні заходи.

Про це повідомили на сайті Міністерства молоді та спорту, де оголосили про додаткові заходи для допуску глядачів на трибуни спортивних змагань із дотриманням умов безпеки.

Очільник відомства Матвій Бідний зазначив, що пропоновані заходи допоможуть усім учасникам почуватися безпечніше та насолоджуватися енергією змагань.

"Жодна телетрансляція не замінить емоції стадіону, але нашим пріоритетом була й буде безпека глядачів. Ми дуже відповідально підійшли до розробки заходів спільно з безпековими структурами. Маємо повернути вир емоцій на стадіони, так само як свого часу повернули глядачів у кінотеатри та на концерти", — наголосив спортивний чиновник.

Згідно з порядком проведення змагань, попередній огляд місця, на якому вони відбуватимуться, здійснюватиме робоча група, яка складатиметься з представників спортивної федерації, керівництва спортивної споруди, представників структурного підрозділу молоді та спорту обласної військової адміністрації із залученням ДСНС та Нацполіції.

Зокрема, робоча група має попередньо перевірити укриття щодо можливості розміщення у ньому всіх учасників змагань. Воно має бути на відстані не більше ніж 500 метрів від місця проведення заходу. Орієнтовно вболівальники пішим ходом мають добратися до укриття за 10 хвилин.

Керівники споруди, де відбуваються змагання, мають розробити план дій на випадок оголошення повітряної тривоги. Також у всіх доступних місцях спортивної споруди розмістять шляхи евакуації. Крім того, спортсмени, тренери, судді й інші фахівці, залучені до змагань, мають пройти обов’язковий інструктаж.

Нагадаємо, що цьогорічну програму Української Прем’єр-ліги 11 грудня завершували два матчі 17-го туру. В одному з них зустрічалися дві київські команди: "Динамо" виграло в "Оболоні" (2:0). В іншому — "Олександрія" розгромила харківський "Металіст 1925" (3:0).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 13.12.2023 18:08