Фрагмент матчу "Динамо" з "Оболонню". Джерело: УПЛ

У чемпіонаті України з футболу відбулися останні матчі 2023 року: хто зимуватиме лідером

Цьогорічну програму Української Прем’єр-ліги завершували два матчі 17-го туру. В одному з них зустрічалися дві київські команди: "Динамо" виграло в "Оболоні" (2:0). В іншому — "Олександрія" розгромила харківський "Металіст 1925" (3:0).

Таким чином турнірна таблиця Української Прем’єр-ліги з футболу набула такого вигляду.

Турнірна таблиця УПЛ. Джерело: flashscore

Турнірна таблиця УПЛ. Джерело: flashscore

Напередодні в елітній лізі українського футболу визначився так званий "зимовий чемпіон": рік у статусі лідера першості завершив криворізький "Кривбас". Друге проміжне місце — в "Дніпра-1", третє — в житомирського "Полісся".

Але як стверджують футбольні експерти, таке розташування команд у турнірній таблиці навряд чи можна назвати показовим, адже українські клуби через низку причин провели різну кількість матчів, тож, наприклад, київське "Динамо" та донецький "Шахтар" мають усі шанси надолужити. Саме ці дві команди фахівці називають прихованими лідерами українського чемпіонату.

Українська Прем’єр-ліга повернеться після зимової перерви наприкінці лютого. Перший тур після паузи запланований на 24 число. Це базова дата, ближче до відновлення турніру організатори складуть точніший розклад.

У єврокубках на весну наступного року залишився єдиний представник — "Шахтар". Де виступатиме донецький клуб — у Лізі чемпіонів чи Лізі Європи, — з’ясується в середу, 13 грудня, за підсумками матчу в Португалії проти місцевого "Порту".

Нагадаємо, що 11 грудня легендарний у минулому воротар Олександр Шовковський позбавлений приставки "виконувач обов'язків". Він став повноцінним головним тренером "Динамо" (Київ).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.12.2023 19:59