Фото: Telegram Петро Андрющенко

Використовують мирне населення як живий щит: рашисти вигадали нову цинічну тактику розміщення своєї техніки

Окупаційна адміністрація у Волновасі Донецької області вигадала цинічний план для прикриття руху російської військової техніки. Біля місць стоянок вони встановили "польові кухні" для місцевих мешканців.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Якби існував приз за найцинічніше приховання місць паркування та розміщення військової техніки, то його однозначно взяла б окупаційна влада Волновахи", — написав він у Telegram.

За його словами, останніми тижнями саме Волноваха та Волноваський район стали місцем найбільшої концентрації резервів. Багато техніки привезли з Запорізького напрямку, з-під Маріуполя та Новоазовська.

"Сховати таку кількість за 10-15 км від лінії фронту майже не можливо. Майже", — додав Андрющенко.

Однак, росіяни придумали цинічний план для такої ситуації: біля кожного місця базування вони розгорнули "польову кухню" для мешканців. Про це вони публічно оголосили у соцмережах.

"Такого відвертого та цинічного використання живого щиту за цю фазу війни ще точно не було. Що таке "польова кухня" можете подивитись самі. Паливозаправники. Вантажівки для перевезення особового складу. Вантажівки з БК. Польова кухня одна штука. Як запорука безпеки", — наголосив радник міського голови Маріуполя.

Варто зазначити, що російські загарбники через тимчасово окупований Маріуполь перекидаю військову техніку на Бердянський напрямок. За словами Андрющенка, рашисти в більшості маркують свою техніку знаками V у квадраті. Техніка з такими позначками зазвичай перебуває на півдні Донецької та Запорізької областей. В бік Волноваського району руху техніки поки не фіксувалось.

Нагадаємо, за даними Головного управління розвідки, на Куп’янському напрямку фронту окупантів масово косить "мишача лихоманка". Хвороба має вірусний характер і передається до людини від гризунів — через прямий контакт зі збудником.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 15:45