Російські вбивці. Джерело: росЗМІ

Приїхали нищити українців за гроші: стали відомі особи вбивців, які розстріляли дев’ятьох людей у Волновасі

Двох російських окупантів затримали за підозрою у розстрілі родини Капканець в окупованій Волновасі. ЗМІ назвали імена цих виродків.

Про це повідомив російський Telegram-канал ВЧК-ОГПУ. За інформацією його джерела, це російські контрактники Антон Сопов і Станіслав Рау. Першому з них — 21 рік. А 28-річний Рау народився в Алтайському краї, а потім переїхав до Петропавловська-Камчатського. Їх підозрюють у вбивстві дев’яти людей, зокрема, двох дітей.

Обидва окупанти мали проблеми з боргами, не змогли погасити кредити, тому пішли на війну вбивати українців. Окрім того, у Сопова та Рау батьки перебували в розшуку за різні злочини.

За даними джерел каналу, одного з убивць затримали поряд із місцем убивства — він проживав неподалік котеджу, в якому знайшли розстріляну родину Капканець. Іншого виявили трохи згодом.

Вбивці родини Капканець запевнили, що хотіли вбити лише чоловіків — Едуарда та його сина Олександра, які нібито їх образили. Окупанти стверджують, що жінок і дітей вони вбили "випадково", оскільки в темряві не змогли розпізнати жертв. Імовірно, стрілянина велася зі спеціальних штурмових автоматів "Вал".

Розстріл родини у Волновасі: що кажуть родичі

Родичі загиблих кажуть, що вбивство сталося у п'ятницю, 27 жовтня. У будинку жили чоловік та дружина Наталія та Андрій, а також їхні діти — учениця молодших класів Настя та чотирирічний Микита.

"Як нам сказала поліція, вбили військові на мотоциклах, і всі лежали в ліжках, тобто це зробили, коли вони спали", — розповіла далека родичка вбитих із посиланням на очевидців.

Ще один чоловік, знайомий із сім'єю, вважає, що вбивство скоїв військовослужбовець збройних сил РФ. За його словами, чоловік щось не поділив із ним.

"Відразу приїхала "верхівка", і вони почали намагатися приховати все, сусідам сказали — мовчати", — сказав чоловік. 

Своєю чергою Сусіди розповіли, що після розстрілу сім'ї окупанти намагалися приховати злочин — будинок залили водою. 

"У їхньої свекрухи був у п'ятницю день народження, а вночі всіх убили. Вчора їх почали шукати родичі, викликали поліцію, розкрили хату, а всі вони вбиті. На ліжках. Будинок залили водою, мабуть, щоб приховати докази. Усі сусіди кажуть, що вбивці військові. Ніхто не затриманий, усім тепер страшно", — сказав сусід сім'ї.

Нагадаємо, що 30 жовтня Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування за фактом убивства росіянами в окупованій Волновасі дев'яти цивільних, серед яких двоє дітей. Максимальне покарання за вказаний злочин — довічне позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.10.2023 18:29