Фото: прес-центр СБУ

Підозри топ-менеджменту "Укртатнафти": СБУ повідомила подробиці обшуків у Коломойського

Понад 40 млрд грн привласнили колишні керівники "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта" на свою користь та беніфеціарів. Задокументовано десять епізодів злочинної діяльності. 

Про це повідомляє Служба безпеки України

За матеріали спецслужби, встановлено, що протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

У рамках кримінальних проваджень документуються десять епізодів злочинної діяльності. Зокрема, це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

ПАТ "Укрнафта" і "Укртатнафта" є найбільшими нафтовидобувною та нафтопереробною компаніями України. Одним з бенефіціарів є бізнесмен Ігор Коломойський. 

Нагадаємо, 1 лютого СБУ вже провела обшук будинку у колишнього власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського. Йдеться про розтрату нафтопродуктів на 40 млрд гривень та ухилення від сплати митних платежів на величезні суми.

Події, 01.02.2023 14:43