Фото: СБУ

Виправдовував окупацію Донеччини та Луганщини: екс-послушнику УПЦ МП повідомили про підозру

Служба безпеки повідомила про підозру колишньому послушнику Києво-Печерської лаври, який причетний до інформаційно-підривної діяльності на користь Російської Федерації. Він виправдовував тимчасову окупацію Донеччини та Луганщини.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Відомо, що, бувши кліриком УПЦ МП, фігурант виправдовував збройну агресію Росії та тимчасову окупацію частини території України, у тому числі Донецька та Луганська. Також фігурант публічно поширив фейки про українських оборонців на східному фронті та назвав повномасштабну агресію Росії проти України "загостренням конфлікту" між країнами.

"Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти його підривної діяльності проти державної безпеки України. Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено мобільний телефон із доказами його злочинних дій", — йдеться у повідомленні.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Наразі слідчі повідомили йому про підозру. За скоєне зловмиснику загрожує до восьми років тюрми із конфіскацією майна.

"Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Також перевіряються факти можливої співпраці представника УПЦ МП з російськими спец-службами", — заявили в СБУ.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни Служба безпеки України викрила понад 60 кліриків Української православної церкви Московського патріархату, які працювали на Російську Федерацію. Вони продавали зброю, дитячу порнографію та викрадали людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.01.2024 05:48