Фото: Львівська обласна прокуратура

Виправдовує окупантів за підрив Каховської ГЕС: прокремлівська блогерка отримала підозру (фото)

Правоохоронці заочно повідомили про підозру прокремлівській блогерці з України. Вона підтримує армію Російської Федерації та виправдовує дії окупантів щодо підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомили в прес-службі Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, уродженка Одеси виїхала до Росії ще у 2014-2015 роках. Відтоді почала активно публікувати антиукраїнські дописи й виправдовувати дії окупантів. Її канал у соцмережі налічує близько 100 тисяч підписників. 

"Також підозрювана є співзасновницею одного із найбільших пропагандистських Telegram-каналів у РФ. Інформаційний майданчик щоденно підтримує збройну агресію проти України та збирає кошти для російських окупаційних військ", — з'ясували слідчі. 

За даними ОГП, блогерка однією з перших почала активно виправдовувати представників держави-агресора за підрив ними Каховської ГЕС. Також вона систематично публічно виступає на російських пропагандистських каналах, де заперечує окупацію України.

"Їй інкримінують колабораційну діяльність та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників", — повідомили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, Каховська гідроелектростанція була підірвана російськими окупантами у ніч на 6 червня. За даними "Укргідроенерго", станція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

Наслідки від руйнування ГЕС можна прирівняти до використання тактичної ядерної зброї потужністю п'ять-десять кілотонн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 17:59