Фото: Pixabay

Висновок ВЛК можна оскаржити: алгоритм дій від Міноборони

Висновок військово-лікарської комісії можна оскаржити, якщо ступінь тяжкості поранення, на думку військового, зазначено неправильно. Міністерство оборони опубліковувало алгоритм дій для військовослужбовців, які не погоджуються з результатами ВЛК.

У прес-службі міністерства зазначають, що, якщо у постанові ВЛК ступінь тяжкості поранення, на переконання громадянина, вказано неправильно, то це можна оскаржити в такий спосіб:

  • написати звернення до командира частини щодо розгляду питання про зміну ступеня тяжкості травми;
  • командир скеровує бійця на лікарсько-експертну комісію;
  • ЛЕК ухвалює рішення.

У разі втрати працездатності понад 60 днів — будь-яка травма вважається тяжкою. Встановлення ступеня тяжкості травм не належить до повноважень штатних та позаштатних ВЛК.

Проходження ВЛК в Україні: що потрібно знати

Військовозобов'язані, які отримали повістки, повинні пройти військово-лікарську комісію, бо від цього залежить, чи придатна людина до військової служби.

У серпні 2023 року уряд України затвердив наказ, згідно з яким чинний раніше список хвороб, які визначають, що чоловік не придатний у воєнний час для служби в армії, тепер змінився. Багато діагнозів перестали бути серйозним аргументом для непридатності.

Нагадаємо, що в наприкінці лютого на кордоні з Угорщиною затримали чоловіка, який намагався виїхати з країни за підробними документами. Чоловік "докупив" третю дитину за дві тисячі доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2024 02:29