Фото: росЗМІ

Висока ракетна загроза: росіяни вивели у море "Буян-М", споряджений "Калібрами"

Російські війська вивели у Чорне море ракетоносій "Буян-М", який споряджений "Калібрами". Рівень ракетної небезпеки — високий.

Про це повідомили Сили оборони Півдня України.

"В Чорне море ворог вивів на бойове чергування малий ракетний корабель проекту "Буян-М", спорядження якого сягає вісім "Калібрів", — йдеться у повідомленні.

Військові рівень ракетної загрози по всій території України оцінюють як високий.

"Сигнали повітряної тривоги не ігноруємо! Реагуємо оперативно і правильно", — наголосили військові.

Нічна атака Одещини 3 вересня: що відомо

За даними Сил оборони півдня, окупанти здійснили кілька хвиль атак ударними БпЛА Shahed-136/131 з південного та південно-східного напрямку (мис Чауда, Крим та Приморсько-Охтарськ, РФ). Всього зафіксовано пуски 25 ударних БпЛА Shahed-136/131, 22 з них знищено силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України.

Внаслідок нічної атаки є влучання у припортову інфраструктуру, внаслідок чого виникла пожежа, яку працівники ДСНС оперативно ліквідували. Попередньо відомо про двох постраждалих цивільних осіб. Їм надано медичну допомогу.

Нагадаємо, в небі над Одеською областю українські військові знищили російський безпілотник Mohajer-6.

Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.09.2023 16:31