Фото: Fortem Technologies

Виявляють та блокують дрони: Україна отримала шість "ловців Шахедів" (відео)

У п'ятницю, 27 січня, Україна отримала шість унікальних систем Fortem DroneHunter F700 для протидії іранським дронам, якими Росія регулярно обстрілює українські території. Зокрема, ці системи захищатиму енергетичні об'єкти від атак ворога. Про це повідомила прес-служба Мінцифри.

"Наразі закупили 6 систем протидії ворожим безпілотникам. Це найсучасніші оборонні технології, які захищають стратегічні обʼєкти США. Комплекс радарів і засобів глушіння сигналу допомагає виявляти та блокувати ворожі БпЛА та випускає свої дрони", — йдеться в повідомленні.

Характеристики Fortem DroneHunter F700

Fortem DroneHunter F700 — автономний дрон з радіолокаційним управлінням та штучним інтелектом. Летить на швидкості понад 100 км/год, перехоплює та приземляє ворожі безпілотники. "Ловець Шахедів" обладнаний мережами DrogueNet, за допомогою яких може захоплювати ворожі безпілотники. Система має радар для відстеження БпЛА та сенсори, завдяки яким оператор отримує інформацію про перехоплену ціль.

DroneHunter F700 вистрілює сітку для захоплення ворожого дрону. Після цього він може доставити перехоплену ціль оператору або спустити на землю за допомогою парашута. На перезаряджання системи йде близько трьох хвилин. За даними виробника, під час тестів ефективність роботи становила 85%. Fortem Technologies зазначає, що DroneHunter F700 може перехоплювати Орлан-10, Shahed-136 та інші безпілотники масою до 500 кг, які літають на висоті до 5,5 км.

Варто зауважити, що українські військові вже пройшли успішні навчання на полігоні й можуть знешкоджувати російські дрони. 

Нагадаємо, 27 січня повідомлялося, що у армії РФ має все менше іранських безпілотників. Росія намагається розширити військове співробітництво з Іраном.

Додамо, 26 січня російські терористи атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. ЗСУ успішно відбили атаку окупантів.

Війна, 27.01.2023 15:12