Фото: Офіс президента

Візит Байдена до Польщі: стали відомі деталі поїздки

У понеділок, 20 лютого, президент США Джо Байден прибуде із візитом до Польщі. У ході поїздки у Байдена запланована низка зустрічей та виступ перед польським народом.

Про це повідомив посол США в Польщі Марк Бжезінський в інтерв'ю tvn24.

За словами дипломата, приїзд Байдена запланований на 20 лютого і вже наступного дня, 21 лютого, він звернеться до польського народу. Американський лідер планує зачитати промову в аркадах Кубицького в садах Королівського замку у Варшаві о 17:30 за місцевим часом (18:30 за київським).

"Ми запрошуємо весь польський народ, це буде час, коли ви зможете особисто побачити президента Сполучених Штатів, який говорить особисто з вами", — сказав він.

Бжезінський додав, що Байден проведе зустріч із польським президентом Анджеєм Дудою. Також на 22 лютого у Варшаві заплановано зустріч Бухарестської дев'ятки. За його словами, лідери Бухарестської дев'ятки "поговорять про спільну оборону і про те, як вони продовжуватимуть підтримувати Україну". При цьому він додав, що не очікує на зустрічі присутності президента України Володимира Зеленського.

Байден також матиме можливість поговорити з представниками ЗМІ. Візит президента США до Польщі закінчиться 22 лютого.

Нагадаємо, 1 лютого з'явилася інформація про те, що Байден може провести зустріч із главою України Володимиром Зеленським на території Польщі. На заході за участю лідерів держав може бути представлений мирний план Зеленського.

Того ж дня президент Володимир Зеленський повідомив, наразі не отримував запрошення до Польщі для зустрічі з Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

10 лютого стало відомо, що американський лідер відвідає Польщу 20-22 лютого. 

15 лютого ЗМІ повідомляли, що президент України Володимир Зеленський найближчим часом відвідає Польщу з офіційним візитом. Ймовірно, там відбудеться зустріч з президентом США Джо Байденом, який в ці дні також перебуватиме в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.02.2023 10:22