Фото: Офіс президента

"Мене не запрошували до Польщі": Зеленський про імовірну зустріч із Байденом

Президент Володимир Зеленський повідомив, наразі не отримував запрошення до Польщі для зустрічі з Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

Про це український гарант заявив під час пресконференції з Президентом Австрії Александером ван дер Белленом у Києві.

"Що стосується Президента Сполучених Штатів — ми іноді зустрічаємось із ним. Мене не запрошували в Польщу", — сказав Зеленський.

Жодних деталей щодо, ймовірної, зустрічі із Байденом президент не повідомив.

До того ж гарант не підтвердив і те, що у Польщі буде представлено українську формулу миру. За словами Зеленського, Україна проводить багато консультацій щодо місця і дати Міжнародної конференції чи саміту щодо реалізації української формули миру. 

"Ми проводимо багато консультацій, і я особисто з нашими партнерами, де буде проходити конференція або саміт зі змістом формули миру. Для нас найголовніше, щоб це було місце і дата, що зможе забезпечити максимальну кількість держав-партнерів. І від місця, і дати дійсно залежить ця кількість. Тому ми працюємо над цим", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 1 лютого з'явилася інформація про те, що Байден може провести зустріч із главою України Володимиром Зеленським на території Польщі. На заході за участю лідерів держав може бути представлений мирний план Зеленського.

Політика, 01.02.2023 17:17