Фото: Джо Байден в Twitter

Байден може провести зустріч із Зеленським у Польщі: про що говоритимуть

Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден може провести зустріч із главою України Володимиром Зеленським на території Польщі. На заході за участю лідерів держав може бути представлений мирний план Зеленського.

Про це повідомляє польське видання Dziennik Gazeta Prawnа

Присутність українського президента стане частиною більш широкого дипломатичного плану, який Київ має намір реалізувати через рік після початку вторгнення Росії. Президент України представить мирний план і скликає міжнародну конференцію щодо України. 

Зеленський також повернеться до теми гарантій безпеки Києва. Серед країн-гарантів, окрім США, були б також, зокрема, Канада, Туреччина, Велика Британія, Ізраїль, Німеччина та Польща.

Паралельно з дипломатією точаться дискусії про те, чи передасть Польща літаки Україні. Зазначається, що усі дії, які здійснюються на підтримку України, погоджуються з союзниками по НАТО.

Поки що є два робочі варіанти за місцем зустрічі — столиця Польщі Варшава чи місто Жешув.

Журналісти Білого дому раніше повідомляли, що Байден має намір вирушити до Європи у лютому 2023 року, також з'явилась інформація про плани відвідин Польщі. Офіційного підтвердження даної інформації поки що немає. 

Відзначимо, що попередній візит Байдена до Польщі відбувся у березні 2022 року.

Нагадаємо, вище керівництво Російської Федерації готується до серйозної ескалації війни проти України. Загострення на фронті може відбутися вже найближчими тижнями.

Політика, 01.02.2023 10:08