Влада Маріуполя б'є на сполох через можливе погіршення екологічної ситуації у місті

13 ТРАВНЯ 2022 17:45

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив про загрозу погіршення у місті екологічної ситуації.

В ефірі інформаційного телемарафону він повідомив, що рашисти відновили у місті роботу насосних станцій, пише TrueUA.

"Окупанти запустили три насосні станції в Маріуполі. Вода буде доступна не в усіх районах міста і не вище першого поверху", – повідомив радник мера.

Андрющенко наголосив, що це технічна вода, і не потрібно забувати, що у місті зараз не працює каналізаційний колектор, тому не можна виключати погіршення екологічної ситуації.

За його словами, використана вода з будівель потраплятиме в каналізацію, яка і так засмічена, очисне обладнання не працює, тому брудна вода виливатиметься на вулиці й, оскільки це технічно можливо, її можуть скидати у море. У зв’язку з цим є небезпека потрапляння у море холерної палички.

При цьому, як заявив Андрющенко, росіяни готують можливе виправдання на випадок потрапляння холерної палички в море про буцімто "хімічні лабораторії в Україні".

Нагадаємо, раніше влада Маріуполя заявила, що через блокаду російськими військами та постійні обстріли у місті може скластися катастрофічна ситуація. За попередніми даними, до кінця року може загинути близько 10 тисяч мирних жителів.

Війна, 13.05.2022 17:45