Влада виділила перший мільярд гривень на відбудову звільнених від окупантів територій

10 КВІТНЯ 2022 20:35

Голова українського уряду Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін виділив мільярд гривень із резервного фонду на відбудову звільнених від російських окупантів територій.

Про це він написав у Telegram-каналі, передає TrueUA.

Кошти передусім підуть на ліквідацію наслідків воєнних дій та першочергове відновлення інфраструктури. Мільярд гривень розділили між чотирма областями:

  • Київська – 400 млн;
  • Чернігівська – 250 млн;
  • Сумська – 250 млн;
  • Житомирська – 100 млн.

"Кошти будуть спрямовані на ремонт інженерних мереж і систем для відновлення тепла, газу, води, електроенергії. Також на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інші першочергові потреби", – повідомив Шмигаль.

За його словами, обласні військово-цивільні адміністрації стануть розпорядником коштів. Координувати процес відбудову з боку уряду буде Міністерство розвитку громад та територій.

Нагадаємо, раніше Велика Британія заявила про готовність допомогти у відновленні Києва та Київської області після закінчення війни Росії проти України.

Також повідомлялося, що Європейська комісія виділить 1 мільярд євро на підтримку України та країн, що приймають біженців, які рятуються від війни з Росією.

Економіка, 10.04.2022 20:35