Влада вже готує план післявоєнного відновлення: про що у ньому йдеться

18 КВІТНЯ 2022 15:08

Президент України Володимир Зеленський провів нараду, на якій було розглянуто план післявоєнного відновлення та розвитку країни. Особливу увагу під час наради було акцентовано на проведенні низки важливих економічних реформ.

Про це пише TrueUA із посиланням на прес-службу президента.

Як проінформував прем’єр-міністр Денис Шмигаль, план післявоєнного відновлення складається з декількох частин, до його розробки долучилися міжнародні аудиторські компанії, українські аналітичні центри, парламентські комітети та міністерства. Він передбачає відновлення України на нових принципах з використанням усіх доступних ресурсів і можливостей. Зокрема, заплановано покриття матеріальних збитків, завданих війною, відновлення зруйнованих інфраструктурних потужностей та структурна модернізація української економіки.

Також учасники зустрічі обговорили перебіг європейської інтеграції та отримання Україною статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

У заході взяли участь керівник Офісу президента Андрій Єрмак, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, заступники керівника Офісу глави держави, члени уряду, керівництво парламентської більшості та профільних комітетів Верховної Ради України.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд також готується до масштабного відновлення України після війни проти Росії. Там вважають, що постійна економічна підтримка з боку партнерів України необхідна для того, аби закласти основи для відновлення сучасної конкурентоспроможної України.

Політика, 18.04.2022 15:08