Фото: соцмережі

Вночі під Москвою пролунали вибухи: пожежу у Домодєдово видно за багато кілометрів (відео)

Вночі 10 серпня у російському місті Домодєдово Московської області прогриміли вибухи. Місцеві повідомляють про сильну пожежу.

Про це пишуть російські Telegram-канали.

Після вибухів у Домодєдово горить нібито промзона чи автосервіс на площі тисяча метрів квадратних. Пропагандисти пишуть, що причиною пожежі став вибух балонів з газом. За іншою інформацією місцеві нібито чули роботу ППО і після цього пролунали вибухи.

Також відомо, що російські аеропорти "Внуково" (Москва) і "Домодєдово" (Московська область) вночі 10 серпня вводили тимчасові обмеження на виліт і посадку літаків.

Ситуація у Росії 9 серпня

У середу, 9 серпня, під Москвою пролунав потужний вибух. Інцидент трапився на Загорському оптико-механічному заводі у місті Сергіїв Посад, що за 70 кілометрів від російської столиці. У сусідніх із заводом будинках вибиті вікна. Внаслідок вибухів постраждало понад 20 людей, під завалами ще можуть перебувати люди. На місці події працюють медики та рятувальники, приїхало 10 карет швидкої допомоги, але їх не вистачає для усіх поранених. Влада вже оголосила евакуацію із усіх цехів та будівель заводу.

Окрім того, мер Москви Сергій Собянін заявив, що вночі 9 серпня російські сили протиповітряної оборони нібито збили на околицях столиці РФ два безпілотники. Один — у районі Домодєдово, другий — у районі Мінського шосе.

Також вночі 9 серпня у Владивостоці в районі військово-морської бази пролунали гучні звуки. Згодом на місце події їхали поліція, пожежники та ФСБ. Очевидці розповіли у соцмережах, що після вибуху чули сильний запах горілої пластмаси, а зранку до них приїжджали співробітники ФСБ, вони опитували людей та наказали нікому не розповідати про те, що сталось.

Нагадаємо, 9 серпня в тимчасово окупованому Криму знову повідомляли про вибухи. Вони пролунали у Джанкойському районі, після цього у небі зʼявились російські вертольоти. Тим часом росіяни перекрили рух Кримським мостом, там також оголосили повітряну тривогу. Місцеві мешканці пишуть про сильний дим і їдкий запах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2023 07:17