Фото: соцмережі

Вибух під Москвою: ЗМІ повідомляють про десятки загиблих і поранених

У місті Сергієв Посад поблизу Москви, де у середу, 9 серпня, пролунав потужний вибух на заводі, при розборі завалів нарахували вже 10 загиблих. Також велика кількість людей отримали поранення.

Про це повідомило російське видання "База".

Варто зауважити, що влада публічно заперечує наявність загиблих. Зокрема, голова Сергієво-Посадського міського округу Дмитро Акулов зазначив, що на цей час відомо про 60 постраждалих і одну загиблу жінку, яка померла в реанімації. Також є інформація про вісім зниклих безвісти.

Водночас, за даними "Бази", зараз російські силовики розглядають кілька версій того, що сталося — порушення промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів, диверсія або атака безпілотника.

"БпЛА міг влучити у вантажівку з порохом, що приїхала на територію Загорського оптико-механічного заводу, і спровокувати масштабний вибух. При цьому поруч зі складом, де стався вибух, знаходилася ще одна партія пороху в 4 тонни. Дивом вона не вибухнула", — пише видання.

Наразі силовики офіційно заявляють, що вибух стався нібито на складі піротехніки, що належить не заводу, а приватній фірмі. Однак директор фірми навпаки стверджує, що вибухнув не його склад, а сусідній, де зберігалися металеві труби.

Нагадаємо, мер Москви Сергій Собянін заявив, що вночі 9 серпня російські сили протиповітряної оборони нібито збили на околицях столиці РФ два безпілотники. Один — у районі Домодєдово, другий — у районі Мінського шосе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими  

Світ, 09.08.2023 22:57