Москву знову атакували дрони: окупанти заявляють про збиття БпЛА на підльоті до міста

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що вночі 9 серпня російські сили протиповітряної оборони нібито збили на околицях столиці РФ два безпілотники.

Про це він написав у Telegram.

"Була спроба прольоту на місто двох бойових безпілотників. Обидва збиті ППО. Один – у районі Домодєдово, другий – у районі Мінського шосе".

За словами мера Москви, наразі немає інформації про постраждалих внаслідок падіння уламків, на місці працюють екстрені служби.

У мережі опублікували нібито відео моменту знищення одного з безпілотників у районі Мінського шосе під Москвою.

За інформацією Telegram-каналів, БпЛА збили в Одинцовському районі Московської області.

Останні атаки безпілотників на Москву

Російські пропагандисти повідомили, що уночі 28 липня в Москві неподалік від військової частини впав безпілотний літальний апарат. Інцидент трапився у поселенні Первомайське (Нова Москва).

Вночі 30 липня Москву атакували трьома БпЛА. За даними оборонного відомства РФ, у нападі брали участь три безпілотники: один із них знищено в повітрі над Одинцовським районом Московської області, два інших — подавлено засобами РЕБ, вони впали на території "Москва-Сіті". Крім того, росЗМІ повідомляють про одного постраждалого внаслідок атаки дронів.

У ніч на 1 серпня у Москві та області пролунало кілька вибухів. За попередніми даними, працювала протиповітряна оборона по невідомих безпілотниках.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв, що російська армія не має досвіду у збитті безпілотників, які останнім часом атакують Москву. Натомість українські захисники вміють працювати із ворожими дронами, і це стосується не лише "повітряників".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.08.2023 04:12