Фото: Медіацентр

Російські військові не вміють збивати безпілотники, які атакують Москву, — Ігнат

Російська армія не має досвіду у збитті безпілотників, які останнім часом атакують Москву. Натомість українські захисники вміють працювати із ворожими дронами, і це стосується не лише "повітряників".

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Російські військові не можуть впоратися із тими БпЛА, які десь там долітають до них вже не вперше. Ну і сподіваємось, вони не матимуть досвіду", — сказав військовий.

За його словами, дрони є важкою ціллю для протиповітряної оборони. Як приклад Ігнат навів "шахеди", які хоч і летять повільно, але знищувати їх складно.

"Українські воїни мають певний досвід, не лише Повітряні сили, а усі Сили оборони мають досвід збивати", — наголосив речник Повітряних сил.

Останні атаки безпілотників на Москву

Російські пропагандисти повідомили, що вночі 30 липня Москву атакували трьома БпЛА. За даними оборонного відомства РФ, у нападі брали участь три безпілотники: один із них знищено в повітрі над Одинцовським районом Московської області, два інших — подавлено засобами РЕБ, вони впали на території "Москва-Сіті". Крім того, росЗМІ повідомляють про одного постраждалого внаслідок атаки дронів.

У ніч на 1 серпня у Москві та області пролунало кілька вибухів. За попередніми даними, працювала протиповітряна оборона по невідомих безпілотниках.

Нагадаємо, окупанти заявили, що у ніч на 1 серпня безпілотники атакували два російських кораблі у Чорному морі. Йдеться про нібито патрульні судна "Сергій Котов" та "Василь Биков" в окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2023 09:58