Скріншот з відео

Москву вночі знову атакували безпілотники: оприлюднено наслідки (відео)

У ніч на 1 серпня у Москві та області пролунало кілька вибухів. За попередніми даними, працювала протиповітряна оборона по невідомих безпілотниках.

Про це повідомляють російські Telegram-канали. 

На відео помітно, що як мінімум один БпЛА дістався до однієї з веж "Москва-Сіті" — біля неї видніється дим. Біля вежі силовики перекрили рух, накопичується спеціальна техніка. Варто відзначити, що перед атакою дронів на "Москву-Сіті" вони були помічені у кількох містах Підмосков'я: нібито один із дронів було знищено на підльоті до столиці РФ, в районі Кубинки.

Що заявив мер Москви

Очільник Москви Сергій Собянін заявив, що вночі кілька безпілотників при спробі прольоту до Москви були збиті засобами ППО. Нібито один долетів до тієї ж вежі в Сіті, що і минулого разу. За словами чиновника, пошкоджено фасад на рівні 17 поверху. Екстрені служби працюють на місці події.

Цікаво, що практично одразу після атаки аеропорт Внуково тимчасово закрили. Повідомляється, що він не працює на приліт і виліт, літаки перенаправляються в інші аеропорти.

Реакція Міноборони РФ на атаку Москви

У відомстві заявили, що нібито два безпілотники були знищені засобами ППО над територією Одинцовського і Нарофомінського районів Московської області. Ще один безпілотник був придушений засобами радіоелектронної боротьби й, втративши керування, розбився на території комплексу нежитлових будівель "Москва-Сіті".

Атака Москви 30 липня

Російські пропагандисти повідомляють, що вночі 30 липня Москву атакували трьома БпЛА. За даними оборонного відомства РФ, у нападі брали участь три безпілотники: один із них знищено в повітрі над Одинцовським районом Московської області, два інших – подавлено засобами РЕБ, вони впали на території "Москва-Сіті". Крім того, росЗМІ повідомляють про одного постраждалого внаслідок атаки дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2023 06:08