Фото: slovoidilo.ua

Окупанти повідомили про атаку безпілотників на два кораблі РФ у Чорному морі

У ніч на 1 серпня безпілотники нібито атакували два російських кораблі у Чорному морі. Йдеться про патрульні судна "Сергій Котов" та "Василь Биков" в окупованому Криму.

Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на заяву ворожого міністерства оборони.

"Сьогодні вночі Збройними силами України здійснено безрезультатну спробу атакувати трьома морськими безекіпажними катерами патрульні кораблі "Сергій Котов" та "Василь Биков" Чорноморського флоту, які виконують завдання з контролю судноплавства в південно-західній частині Чорного моря, за 340 км на південний захід від Севастополя", — йдеться у повідомленні.

У Росії заявили, що в ході відбиття атаки "всі три безекіпажні катери знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів", а кораблі "продовжують виконувати поставлені завдання".

Варто відзначити, що українська влада та військове керівництво поки що не коментували ці заяви росіян.

Цікаво, що це вже не перший випадок з атаками російських кораблів. Окупанти ще 25 липня скаржилися, що українські військові атакували у Чорному морі російський корабель "Сергій Котов". Для цього Сили оборони начебто використали два безекіпажні катери.

Нагадаємо, заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов заявляв, що Україна має необхідні засоби й розвиватиме ще більші спроможності, щоб загнати Чорноморський флот ближче до Туапсе, Новоросійська (Краснодарський край) і не давати рухатися в зоні окупованого Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2023 09:42