Фото: "Мілітарний"

Вночі російські "шахеди" знову залетіли у Білорусь: один із дронів зник

Вночі 27 жовтня в Білорусь з України залетіли щонайменше два російські ударні безпілотники типу "Шахед". Одна з них зник на території РБ.

Про це повідомила моніторингова група "Беларуски Гаюн".

За даними аналітиків, перший "Шахед" пройшов "коридором" Славутич-Чорнобиль о 00:34 — 00:44. Ще один зайшов о 00:36 в районі Лоєва і тримав північно-західний курс. 

"Відомо, що дрон полетів углиб країни та зник. Це ж підтверджують і Повітряні сили ЗСУ, за інформацією яких один БПЛА полетів у напрямку Білорусі", — йдеться в повідомленні.

До того ж, як зазначили фахівці, ще щонайменше два безпілотники тримали курс у напрямку Білорусі, рухаючись у районі Овруча та Прип’яті о 00:39 та 02:05 відповідно. Однак невідомо, чи проникли вони далі в повітряний простір Білорусі.

Зауважимо, у ніч на 26 жовтня до Білорусі з України залетіли щонайменше сім російських дронів-камікадзе типу Shahed, які атакували Україну.

Нагадаємо, що в ніч на неділю, 27 жовтня, російські загарбники атакували Україну 80 ударними БпЛА типу Shahed і безпілотниками невстановленого типу. Сили оборони збили 41 ворожий дрон. Українські військові уточнили, що рашисти запускали свої безпілотники з території Російської Федерації, а саме — з Орла, Курська та Приморсько-Ахтарська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.10.2024 16:19