Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW повідомили про модернізацію "шахедів": як росіяни змінили свої дрони

Російська армія провела модернізацію ударних безпілотників типу "Шахед", що суттєво вплинуло на їхню маневровість. Тепер ворожі дрони літають швидше і на більшій висоті.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зазначають в ISW, український солдат, який діє у мобільному підрозділі ППО, заявив 15 жовтня, що російські безпілотники "Шахед" раніше були дуже повільними, складними в маневруванні та могли літати лише на малих висотах, але з того часу російські сили модернізували компоненти безпілотників "Шахед", щоб вони літали швидше і вище. 

Військовослужбовець ЗСУ також зазначив, що українські мобільні вогневі групи також покращили своє обладнання й тактику, щоб продовжувати збивати ударні безпілотники РФ.

Раніше TrueUA опублікував статтю про те, як Росія змінювала "шахеди".

Нагадаємо, Росія вранці 16 жовтня продовжує свою масовану атаку "шахедами" по українській території. Деякі безпілотники вже підлетіли до західних областей нашої держави.

Раніше секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко заявив, що хоча українська енергетика вже продемонструвала вміння відновлюватися у складних умовах, російські агресори не припинятимуть спроб її знищити. Нові масовані удари можуть відбутися з початком осінньо-зимового періоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2024 07:23