Фото: "Мілітарний"

Російський "шахед" вдруге за добу потрапив до Білорусі і подолав там понад 300 км, — "Гаюн"

У вівторок, 16 липня, російський ударний безпілотник типу "Шахед" знову перетнув територію Білорусі під час атаки на Україну. Це вже другий випадок від початку доби.

Про це повідомила моніторингова група "Беларуски Гаюн".

Зазначається, що дрон РФ залетів на територію Білорусі о 08:40. Зокрема, "шахед" прямував з боку Житомирщини на Наровлю і далі пішов курсом на Бобруйськ. Йому на перехоплення о 09:15 з аеродрому "Барановичі" було піднято винищувач Су-30 ВПС РБ, а з аеродрому "Мачулищі" о 09:10 вертоліт Мі-24 ВПС РБ.

Російський "Шахед" залетів у білорусь

Мапа: "Беларуски Гаюн"

Як наголосили аналітики, російський дрон встиг пролетіти на території Білорусі понад 300 кілометрів та дістатися Могильова. 

"Це вже 4-й дрон-камікадзе, який увійшов у повітряний простір Білорусі починаючи з 11 липня, і 2-й тільки за 16 липня", — зауважили аналітики.

Зауважимо, вночі 16 липня російський ударний безпілотник типу "Шахед" також перетнув територію Білорусі. Так, близько 04:00 зайшов у Білорусь у районі села Біла Сорока на території Поліського радіаційно-екологічного заповідника і рухався на північ, у напрямку Хойників. Далі дрон оминувши Брагін, попрямував у бік населеного пункту Комарин. Натомість на територію України "шахед повернувся близько 05:00. 

Нагадаємо, вперше російські дрони під час атаки на Україну перетнув кордон Білорусі вночі 11 липня. Тоді один із "шахедів", який залетів у Білорусь і перебував у повітряному просторі сусідньої країни щонайменше одну годину.

До того ж вночі 13 липня російський ударний безпілотник Shahed-131/136 знову перетнув повітряний простір Білорусі та пробув там щонайменше три години й за цей час встиг долетіти аж до Вітебська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 12:46