Фото: соцмережі

Один із "шахедів", що атакував Україну 11 липня, годину літав над Білоруссю

Ввечері 11 липня один із "шахедів", запущений Росією під час чергової атаки по Україні, залетів у Білорусь і перебував у повітряному просторі сусідньої країни щонайменше одну годину.

Про це повідомляє моніторинговий проект "Беларускі Гаюн". 

Відомо, що БпЛА зайшов у Білорусь із Чернігівської області України в районі населеного пункту Лоєв і взяв курс на північний захід (у напрямку Мозиря). Проте, джерело вказує на ще один важливий аспект. На момент надходження першої інформації про захід БпЛА до Білорусі над Гомельщиною вже понад годину перебував вертоліт Мі-24 ВПС РБ, який вилетів до Гомельського району з аеродрому Мачулищі в районі 19:00, та винищувач із Барановичів, який вилетів ще раніше — близько 18:30.

Цей факт вказує на те, що сили ППО Білорусі зафіксували захід "Шахеда" до країни задовго до того, як інформація про це з'явилася у соцмережах, і сам "Шахед" зайшов раніше — близько 19:00. Мало того, вже на момент надходження перших публічних повідомлень винищувач ВПС РБ відлетів з Гомельського району, а згодом пішов у Мачулищі та гелікоптер ВПС РБ.

"Не виключено, що війська РБ були в курсі майбутніх маневрів і контролювали повітряний простір над територією Білорусі у разі непланової поведінки одного з "шахедів", — пише "Беларускі Гаюн".

За даними моніторингового каналу, маршрут "шахеда" над Білоруссю був наступний: захід у районі н.п. Лоєв — рух на Мозир — поворот у район Хойніків — вихід із Білорусі в районі Поліського радіаційно-екологічного заповідника.

Один із "Шахедів", запущених по Україні 11 липня, годину літав у Білорусі

Інфографіка: "Беларускі Гаюн"

Нагадаємо, ввечері  11 липня у низці регіонів України існувала небезпека ударів БпЛА. Ворог атакував територію нашої держави іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Крім того, російські загарбники випускали по Україні крилаті ракети.

Додамо, у ніч на 11 липня російські окупанти вдарили по Сумщині двома балістичними ракетами "Іскандер-М", а також атакували шістьма ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили оборони збили шість безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2024 13:02