Фото: "Мілітарний"

Російський "Шахед" втретє за тиждень залетів на територію Білорусі, — "Гаюн"

Вночі 16 липня російський ударний безпілотник типу "Шахед" знову перетнув територію Білорусі. Це вже третій випадок за останні шість днів.

Про це повідомила моніторингова група "Беларуски гаюн".

За інформацією аналітиків, безпілотник, який російські окупанти випустили для атаки по Україні, близько 04:00 зайшов у Білорусь у районі села Біла Сорока на території Поліського радіаційно-екологічного заповідника і рухався на північ, у напрямку Хойників. Далі дрон оминувши Брагін, попрямував у бік населеного пункту Комарин. 

Натомість на територію України "шахед повернувся близько 05:00. Загалом на території Білорусі дрон провів близько 50 хвилин та пролетів щонайменше 60 кілометрів. 

Фахівців додали, що польотів авіації ВПС Білорусі у зазначеному районі в цей час не фіксували.

Російський "шахед" втретє залетів у Білорусь та провів там близько 50 хвилин

Мапа: "Беларуски Гаюн"

Нагадаємо, вперше російські дрони під час атаки на Україну перетнув кордон Білорусі вночі 11 липня. Тоді один із "шахедів", який залетів у Білорусь і перебував у повітряному просторі сусідньої країни щонайменше одну годину.

Також вночі 13 липня російський ударний безпілотник Shahed-131/136 знову перетнув повітряний простір Білорусі та пробув там щонайменше три години й за цей час встиг долетіти аж до Вітебська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 09:43