Фото: "Мілітарний"

Російський "Шахед" під час атаки на Україну пролетів 350 км над територією Білорусі, — "Гаюн"

Вночі 13 липня російський ударний безпілотник Shahed-131/136 перетнув повітряний простір Білорусі та пробув там щонайменше три години.

Про це повідомила моніторингова група "Беларуски Гаюн".

"Сумарно дрон-камікадзе типу Shahed уночі та вранці 13 липня пролетів над територією Білорусі понад 350 кілометрів", — йдеться у повідомленні.

Як наголосили аналітики, російський дрон блукав територією Білорусі щонайменше три години й за цей час встиг долетіти аж до Вітебська.

Через це близько п'ятої ранку білоруська винищувачі підіймалися по тривозі на перехоплення. Вертоліт Мі-24 та винищувач Су-30 півтори години патрулювали південний схід Вітебської області.

"Подальший результат пригод "шахеда" РБ невідомий. Даних про збиття або його падіння не надходило", — додали у повідомленні.

шахед залетів у білорусь

Мапа: "Беларуски Гаюн"

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли російські дрони під час атаки на Україну перетинають кордон Білорусі. Так, вночі 11 липня один із "шахедів", запущений Росією під час чергової атаки по Україні, залетів у Білорусь і перебував у повітряному просторі сусідньої країни щонайменше одну годину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.07.2024 16:35