Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог намагається відновити втрачені позиції біля Кліщіївки, ЗСУ дають відсіч, — Генштаб

Сили оборони продовжують контрнаступ на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. Російські війська намагаються атакувати на деяких напрямках українські позиції, але вони не мають успіху.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов. За його словами, в напрямку Урожайного, південніше та південно-східніше Старомайорського ЗСУ мали частковий успіх та закріплюються на нових позиціях.

"Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах", — розповів Ковальов.

Ворог атакував українських захисників в районі Новокалинового, Авдіївки, Побєди, Новомихайлівки, але лише зазнав втрат, як в особовому складі, так і в озброєнні та техніці. На Купʼянському та Лиманському напрямках Сили оборони продовжують стримувати ворога. Росіяни спробували наступати в районі північно-східніше Дружби, а також відновити втрачене положення на околицях Кліщіївки, проте безуспішно.

Контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ Збройних сил України на фронті успішно просувається. Нашим військовим вдалося прорвати першу лінію оборони російської окупаційної армії на деяких ділянках Півдня.

Сили оборони зайшли на першу лінію окупантів. Ця лінія дуже складна,  адже на цьому напрямку високий рівень мінування полів та інженерних загороджень росіян. Рух уповільнений мінними загородженнями та нестачею в українських захисників авіації. Водночас на полі бою з'являється дедалі більше підготовлених росіян. Війська РФ кидають  резерви з другої лінії оборони, зокрема морських піхотинців, десантників та спецпризначенців.

На Мелітопольському напрямку Збройні сили України просунулися на сотні метрів, йдуть також уперед на Бердянському напрямку.

Нагадаємо, протягом минулої доби військові Збройних сил України знищили 580 окупантів. Крім того, захисники спалили майже півтора десятка танків Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2023 10:52