Фото: Сили оборони Півдня

Ворог вдарив "шахедами" та ракетами: пошкоджено морський вокзал в Одесі, скільки знищено цілей

Вночі 25 вересня Російська Федерація завдала чергового удару по Одещині. Ворог випустив 19 ударних дронів типу Shahed-136/131 та дві надзвукові ракети "Онікс".

Про це повідомляє прес-служба Сил оборони Півдня України. Зазначають, що також застосовував 12 "калібрів" із складними траєкторіями руху різними областями.

"Для атаки з моря додатково до надводного ракетоносія був залучений підводний човен з новоросійської бухти. 19 "шахедів" та 11 "калібрів" збито силами та засобами протиповітряної оборони. По одному "калібру" над Миколаївщиною і Кіровоградщиною, переважна ж більшість — в небі над Одещиною", — йдеться в повідомленні.

За словами військових, на жаль, ворог підступно влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа. 

"Оніксами" зруйновано зерносховища. Але люди не постраждали. Внаслідок падіння уламків в ході бойової роботи, пошкоджень і займання зазнали складські будівлі одного з підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси", — повідомляють військові.

Пожежі ліквідовано. Вибуховими хвилями в кількох будинках вибито скло, одна цивільна жінка травмована, їй надано медичну допомогу.

Зазначимо, що очільник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер також повідомляв про руйнування у складському приміщенні та одному з приватних будинків Одеського району

Нічний масований обстріл Одещини 18 вересня

У ніч на 18 вересня 2023 року ворог також атакував Україну ударними безпілотниками типу Shahed-136/131 та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Сили протиповітряної оборони знищили 18 "шахедів" і 17 крилатих ракет.

Під ударом ворога знову перебував Ізмаїльський район. Наші Сили протиповітряної оборони знищили 11 ударних безпілотників над Одеською областю. Постраждалих серед цивільних не було, однак зафіксовано влучання в рекреаційну інфраструктуру Вилково. Внаслідок цього виникла пожежа.

Нагадаємо, попередній масований ракетний обстріл України рашисти здійснили у ніч на 21 вересня. Вибухи лунали у Хмельницькому, Києві. Влучання були зафіксовані у Рівному, Харкові, Черкасах та на Львівщині. У Києві у кількох районах зафіксовано падіння уламків ворожих ракет. У Дарницькому районі постраждали семеро людей, серед них — дитина. У Черкасах уламки збитих ракет впали на готель, у якому перебували люди. Повідомлялося про багатьох постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2023 07:40