Всесвітня організація охорони здоров'я прийме термінові заходи щодо медпрацівників у всьому світі

22 ЖОВТНЯ 2021 15:21

ВООЗ пропонує термінові заходи для захисту медпрацівників, які опинилися на передовій боротьби з коронавірусом по всьому світу протягом півтора року. У багатьох ознаки професійного вигорання. Відзначається також недостатнє охоплення вакцинацією, і як наслідок - висока смертність.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейесус: "За новими даними, опублікованими ВООЗ, від коронавірусної інфекції померло 115 тисяч медиків за останні 17 місяців. Тому необхідно, щоб медперсонал отримав пріоритетний доступ до вакцини".

Повідомляє TrueUA, з посиланням на повідомлення в Твіттері Генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедроса Гебрейесуса.

Згідно з інформацією, отриманою з 119 країн, вакциновано не більше сорока відсотків медпрацівників, при цьому потрібно враховувати величезну розбіжність між багатими і бідними регіонами.

Тедрос Гебрейесус: "В Африці повністю щеплено тільки 10 відсотків медиків, а в країнах з високим рівнем доходу - це вже 80 відсотків."

У країнах, де немає проблем з поставками препаратів, деякі медпрацівники, які відмовляються від обов'язкової вакцинації, змушені змінити роботу або піти на пенсію. У Франції 15 000 медпрацівників були відсторонені від посади, в окремих сільських районах їх немає ким замінити.

В Австрії навпаки медпрацівники виходять на вулиці і закликають співгромадян вакцинуватися і не допустити нової хвилі коронавируса до Різдва.

У Греції медики протестують проти скорочення персоналу, а також проти звільнення нещеплених колег.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Майже удвічі зросла кількість нових робочих місць, створених учасниками проекту “Рука допомоги”

Світ, 22.10.2021 15:21