Фото: соцмережі

"Втома від України": конгресмени закликають адміністрацію Байдена припинити допомогу Києву

Конгресмен Метт Гетц від штату Флорида представив резолюцію під неофіційною назвою "Втома від України". У ній сформульовано чіткий заклик до адміністрації Джо Байдена припинити військову та фінансову допомогу Україні.

Про це повідомляє Fox News.

У документі зазначається, що від початку війни в України Сполучені Штати зробили найбільший внесок у військові зусилля України в сфері оборони, надавши понад $110 млрд фінансової, військової та гуманітарної допомоги і  $27,4 млрд допомоги у сфері безпеки.

Крім того, у резолюції перераховується величезна кількість обладнання, яке США надали Україні з 24 лютого 2022 року.

Метт Гетц також зазначає, що деякі офіційні особи Пентагону заявили, що боєприпаси "суттєво виснажили запаси Сполучених Штатів, що послабило готовність США у разі конфлікту".

Нагадаємо, днями Джо Байден заявив, що його країна не може відправити Україні винищувачі F-16. За його словами, ця авіація потрібна вдома, тобто у США.

Проте під час виступу у Конгресі США Байден заявив, що вважає війну РФ проти України найбільшим випробуванням для світу. Водночас пообіцяв, що Штати будуть підтримувати українців стільки, скільки це буде необхідно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.02.2023 22:51