Фото: Генштаб ЗСУ

Втратили більше роти військових: у ЗСУ розповіли подробиці провального наступу рашистів

Вночі 1 травня російські загарбники наступали на позиції Збройних сил України на сході нашої держави. Їхні атаки захлинулись, а втрати склали більше роти вбитими та пораненими.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Він наголосив, що окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Російська армія застосовує оперативно-тактичну та авіацію для завдання ударів по позиціях українських військ. У ніч на 1 травня загарбники дев'ять разів атакували українські позиції: успіху не досягнули та відійшли.

Рашисти застосовують танки, РСЗВ та ствольну артилерію. Ворог обстрілює позиції українських підрозділів та населені пункти, які межують із лінією зіткнення. Для коригування вогню артилерії він використовує дрони.

Загалом, на Таврійському напрямку протягом ночі було зафіксовано 162 обстріли. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом ночі виконали 232 вогневих завдання. Йдеться як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу по планових цілях, виявлених раніше. Тарнавський наголосив, що втрати ворога вбитими та пораненими склали більше роти.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що українські воїни вже завершують підготовку до контрнаступу. Тепер військове командування ЗСУ буде вирішувати, де і коли він має розпочатися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2023 15:03