Що зробить контрнаступ ЗСУ вдалим: Резніков назвав три фактори

Українські воїни вже завершують підготовку до контрнаступу. Тепер військове командування ЗСУ буде вирішувати, де і коли він має розпочатися.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі телемарафону.

"Я вважаю, що на сьогодні ми виходимо на оту фінішну пряму, коли можна сказати: Так, все готово. А далі вже за рішенням і розумінням ситуації на полі бою, Генеральному штабу, головкому і його команді буде зрозуміло як, де і коли", — зауважив посадовець.

Проте, за словами Резнікова, є три ключові фактори, які зроблять контрнаступ вдалим:

  • наявність необхідного озброєння;
  • підготовлені та навчені воїни, які знають свій план дій на полі бою;
  • забезпечення наступу "всіма необхідними речами" (йдеться про постійне відновлення та поповнення запасів снарядів, амуніції, пального тощо).

Міністр також зазначив, що вірить в успішність майбутнього контрнаступу українських військ.

"Я переконаний, що багато що зроблено для того, щоб він був вдалий. Бо якщо не буде впевненості у наших генералів, у нашого Генштабу, відповідних командувачів видів, родів військ, звісно, нема сенсу йти. Все має бути сплановано, продумано",  заявив Резніков.

Нагадаємо, раніше CNN повідомляло, що російські військові не готові до контрнаступу Збройних сил України. На сьогодні армія країни-агресора не має таких потужностей, як на початку війни.

Зазначимо, голова розвідки Кирило Буданов заявив, що першочергове завдання українських військових під час контрнаступу — звільнення усіх тимчасово окупованих територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2023 14:42