Фото: Офіс президента

Зеленський повідомив, чи достатньо в України зброї для контрнаступу

На сьогодні партнери України поставили чимало зброї для контрнаступу Збройних сил України. Проте бувають випадки, коли дечого не вистачає.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у інтерв'ю журналістам.

"Контрнаступ буде й ми готуємось. Я дуже вірю, що він буде успішним й ми зможемо деокупувати наші території. Я не говоритиму детально коли це буде та яким чином, але скажу чесно, так, багато речей залежить від нас, але є багато деталей в постачанні тієї чи іншої зброї", — розповів президент.

За словами Зеленського, усі союзники намагаються допомогти нашій країні напередодні контрнаступу. Бувають випадки, коли чогось може не вистачати, однак Україна на шляху до того, аби бути забезпеченою усім необхідним.

"Для нас великий ризик, якщо деякі речі не дійдуть. Який ризик? Те що ми будемо йти вперед й деокуповувати? Тут не буде жодних питань й вагань. Ризик в головному, тому що, якщо недостатньо броньованої техніки, то ми розуміємо, що буде більше жертв", — додав Зеленський.

Також гарант зазначив, що у війні були моменти, коли країни підводили нашу державу із наданням військової допомоги.

"На війні дуже важливо все робити вчасно. І розраховувати на тих, хто тобі, щось пообіцяв або дав слово. На цій війні в нас були моменти, коли нас підводили. Я хочу подякувати, що цього не було з вашими країнами (Зеленський спілкувався із фінськими, шведськими, данськими і норвезькими журналістами,  ред.)", — розповів президент.

При цьому він не вказав, про які саме країни і допомогу йдеться.

"Це важливо. Коли хтось тебе підводить  це впливає на той тягар. Тому що ти обіцяєш країні, яка своєю чергою бореться за спільні цінності. І країни розуміють  те, що ти сказав країні дуже потрібно. Але це комплексна історія. Жодна з країн присутніх тут, або десь не може повністю забезпечити Україну. Це зрозуміло, бо це сучасна війна, масштабу якої не було, я маю на увазі гібриду, а саме масштабу застосування різних технологій. Тому це складна війна. Це ребус, який має Україна не лише розв'язати, а ще й перемогти. Тому, якщо ми не переможемо  програє цивілізований світ", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, у НАТО повідомили, що поставили Україні 98% необхідної зброї для початку контрнаступу. 

Крім того, міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що українці дізнаються про контрнаступальні дії Збройних сил перш за все від бійців, які братимуть в ньому участь. Він закликав громадян набратись терпіння перед важливою операцією наших Збройних сил.

Водночас керівник прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк стверджує, що контрнаступальна операція Збройних сил України вже відбувається у невеликому темпі. Українські бійці наразі працюють над зменшенням потужностей ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2023 12:44