Фото: прес-служба президента України

"Я цього не забуду": Байден розповів про першу розмову із Зеленським на початку війни

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну багато хто очікував захоплення Києва. Однак через рік держава стоїть.

Про це заявив президент США Джо Байден під час прес-конференції в Києві.

Окрім цього, американський лідер розповів, якою була його перша розмова з президентом України Володимиром Зеленським на початку повномасштабної війни рік тому.

"Була пізня ніч у Вашингтоні та ранній ранок у Києві. Російські літаки були в повітрі, танки переїжджали через ваш кордон, ви сказали мені, що чуєте звуки вибухів. Я цього не забуду. Я запитав вас: що я можу для вас зробити? Чим можу допомогти? І пам'ятаю, що ви мені сказали: зберіть лідерів світу, попросіть їх допомогти Україні", — зазначив президент США.

У той час, за словами Байдена, багато хто очікував захоплення Києва і падіння України.

"Але через рік — Київ стоїть, Україна стоїть, демократія стоїть, Америка стоїть разом із вами, і світ стоїть разом із вами", — наголосив лідер США.

Нагадаємо, під час зустрічі із Зеленським Байден заявив, що Україна отримає нову військову допомогу на $500 млн. Оголосять цей пакет вже у вівторок, 21 лютого.

Відомо, що востаннє президент США відвідував Україну ще в 2008 році — це був Джордж Буш-молодший.

Зазначимо, уранці 20 лютого в Києві перекрили низку вулиць у центрі міста. У соцмережах писали, що рух ускладнено через "іноземний кортеж".

Раніше ЗМІ повідомляли, що помічники президента США Джо Байдена нібито намагалися знайти способи, щоб привезти американського лідера в Україну. Зокрема шукали шляхи для таємного перетину кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2023 13:30