Фото ілюстративне. Джерело: zn.ua

Як і коли потрібно передавати показники лічильника електроенергії: детальна інструкція

Щоб уникнути непорозумінь щодо обсягу спожитої електроенергії, українці щомісяця повинні надсилати дані зі своїх лічильників до своїх постачальників.

TrueUA розповідає про терміни передачі даних з лічильника електроенергії та способи як це зробити.

Коли подавати показники лічильників

Побутові споживачі електроенергії повинні раз на місяць самостійно знімати показники лічильника електроенергії та подавати дані постачальникові. Це потрібно зробити до першого числа. Тобто показники за листопад потрібно встигнути подати за вісім наступних днів.

Як подати показники світла

Існує безліч способів передати показники лічильника електроенергії не виходячи з дому. Ця процедура займає не більше п'яти хвилин. Так, для передачі даних потрібно обов'язково знати свій індивідуальний номер рахунку. Зафіксувати їх можна наступними способами:

  • подзвонити на номер компанії, яка вас обслуговує;
  • внести показники на сайті постачальника;
  • через боти у Viber та Telegram;
  • надіслати SMS за коротким номером указаним на сайті компанії.

Що буде, якщо вчасно не подати показники лічильника

Якщо користувач не встигне вчасно подати показники лічильника, йому нарахують середній платіж, що може бути значно більшим за справжню кількість спожитої електроенергії. У разі несплати тарифу, клієнта відключать від мережі.

Нагадаємо, 17 листопада генеральний директор державної компанії "Оператор ринку" Олександр Гавва заявив у телеефірі, що підвищення цін на електроенергію в Україні наразі не обговорюється. Такі перспективи не очікуються й найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.11.2023 03:24