Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил

Як Повітряні сили виявляють ворожі "шахеди": відповідь Ігната

Коли російські дрони летять на територію України, їх видно на радіолокаційних системах. Повітряні сили, повідомляючи про загрозу, не деталізують інформації.

Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв’ю "РБК-Україна".

"Наша чергова служба, як і інші чергові служби, мають доступ до системи "Віраж-планшет", яка показує повітряну ситуацію на монітор", — зазначив він.

За його словами. За допомогою цієї системи й інших закритих джерел інформації й ведеться Telegram-канал Повітряних сил, де є інформуємо про ракетну та дронову загрозу.

Однак Юрій Ігнат наголосив, що при цьому Повітряні сили намагаються не вдаватися в зайву деталізацію.

"Іноді "шахеди", як і крилаті ракети, на якийсь час можуть "ховатися" від наших радіолокаційних систем, тому інформувати ворога про це не треба", — пояснив речник командування Повітряних сил Збройних сил України.

Ігнат також зауважив, що "полювання" на такі рашистські безпілотними залежить від щільності розташування протиповітряної оборони, особливо мобільних вогневих груп. Вони є не лише у складі Повітряних сил, а й усіх Сил оборони — у прикордонників, Нацгвардії, Сухопутних військ.

Нагадаємо, речник Повітряних сил акцентував, що ситуація з російськими атаками цієї зими порівняно з попередньою може дещо відрізнятися. Адже загарбники тепер частіше використовують дрони, а кількість ракет у них менша.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 11:49