Фото: НАЕК "Енергоатом"

Стало відомо, землетрус якої сили зможуть витримати українські АЕС

Українські атомні електростанції можуть витримати землетрус до семи балів за шкалою Ріхтера. Під час їхнього проєктування враховувалася сейсмічна активність регіону.

Про це повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін в Telegram.

"Всі українські АЕС проєктувалися з урахуванням сейсмічної активності регіону. При виборі майданчиків для будівництва обиралися ті ділянки, де найбільш безпечно. Вітчизняні атомні станції здатні витримати землетруси потужністю до семи балів", — написав очільник НАЕК.

Котін уточнив, що у разі підземних поштовхів магнітудою в шість балів всі енергоблоки автоматично перейдуть на аварійний захист реакторів.  

Нагадаємо, за даними Інституту геофізики Національної академії наук України, в Україні також є ймовірність потужних землетрусів. Територія країни перебуває на поясі, на якому стався руйнівний землетрус у Туреччині. Вже підраховано, що нові будинки в Києві витримають землетрус у п’ять балів, Одесі — сім балів, Львові — шість балів.

Шкала Ріхтера для вимірювання сили підземних поштовхів градуює землетруси від 1 до 10 балів, де 1 — найслабший, а 10 — повністю руйнівний.  

Суспільство, 08.02.2023 15:50