Джерело: Defense Express

Як уникнути тривалих повітряних тривог: українська влада розробляє механізми

Відповідні керівники та провідні спеціалісти працюють над ідеєю уникнення тривалих повітряних тривог через російські МіГи. Адже тривалі повітряні тривоги паралізують роботу установ і організацій.

Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат під час брифінгу в Ukraine Media Center.

"Наскільки я знаю, триває робота у профільних міністерствах і відомствах. Керівники та провідні спеціалісти шукають шлях. Повірте, рішення непросте. Питання відповідальності, питання безпеки, питання людського життя", — зауважив він.

Як відомо, нещодавно президента України Володимир Зеленський дав доручення щодо пошуку рішення реагування на вильоти російських МіГів.

Ігнат додав, що потрібно знайти механізм, рішення, що всіх задовольнить, адже люди хочуть розуміти, як це все відбуватиметься. Речник зазначив, що багатогодинні перельоти ворожих МіГів блокують життєдіяльність держави, економіку й освіту. Тому це турбує суспільство.

"Яким буде це рішення — треба дочекатися, щоби його ухвалили. Повітряні сили будуть забезпечувати й надалі, надавати інформацію щодо небезпек. А також будемо інформувати, як це ми робимо, в публічному просторі, у Тelegram-каналі та на інших наших ресурсах", — сказав Ігнат.

Останніми місяцями російські окупанти "тероризують" Україну частими зльотами літаків МіГ-31К, які можуть бути носіями гіперзвукових ракет "Кинджал". Крім того, ворог дозаправляє літаки у повітрі, що збільшує тривалість повітряних тривог в Україні на декілька годин і фактично паралізує роботу більшості установ і організацій.

Нагадаємо, раніше з цього приводу Ігнат заявляв, що загроза ракетних ударів "Кинджалами" залишається реальною навіть під час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К. Проте рішення про скасування повітряної тривоги у цей проміжок часу може ухвалити лише вище керівництво держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.11.2023 14:18