Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський доручив Кабміну та військовим розробити рішення, щоб уникнути затяжних тривог при вильотах МіГів

У п'ятницю, 17 листопада, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Головна тема — повітряні тривоги, які через зліт носія "Кинджалів" в Україні останнім часом стали тривати дуже довго. 

Про це гарант повідомив у Telegram.

Від тривалих тривог страждають бізнес, економіка, не працюють сервіси, діти не ходять до школи. Тому глава держави доручив знайти рішення для розв'язання цієї проблеми.

"Доручив Міністерству оборони, Генштабу та Кабміну запропонувати рішення, щоб вильоти носіїв "Кинджалів" не паралізували країну на години", — зазначив президент.

Крім того, на Ставці було обговорено план забезпечення Сил оборони на наступний рік.

"Вислухав доповідь міністра оборони Рустема Умєрова про потреби воїнів у техніці, ракетах, боєприпасах, обладнанні та послугах — в усьому необхідному для подальшої деокупації України. Реалізація поточних контрактів. Контрактування на наступний рік як із вітчизняним ОПК, так і з закордонними постачальниками. Систематизація очікуваної міжнародної технічної допомоги", — підкреслив гарант.

За словами очільника держави, обговорили ситуацію на фронті. Зокрема, на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському напрямку та на Херсонщині.

"Вислухав доповіді Головкома Залужного, командувачів Сирського, Тарнавського, Москальова та Содоля", — додав Зеленський.

Нагадаємо, загроза ракетних ударів "Кинджалами" залишається реальною навіть під час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К. Проте рішення про скасування повітряної тривоги у цей проміжок часу може ухвалити лише вище керівництво держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 15:59