Фото: Андрій Демченко

Як вʼїхати з Росії чи Білорусі в Україну: пояснення прикордонників

У Держприкордонслужбі пояснили, як українцям потрапити на територію нашої країни з Росії та Білорусі. Наголошують, що це можна зробити не лише через Сумську чи Волинську області, але і через інші пункти пропуску.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Це можна зробити не лише на напрямку Сумської області через пункт пропуску Покровка. Це можна зробити й через інші напрямки", — наголосив він.

Проте, перетинаючи кордон, слід зважати на безпеку, та мати хоча б мінімальний пакет документів для пропуску. Адже спершу потрібно пройти перевірку на тих пунктах пропуску, що розташовані на території Білорусі чи Російської Федерації.

Додамо, раніше міністр  з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук сказала, що українці можуть потрапити до України з Росії та Білорусі лише через Сумську область та Волинь. За її словами, коридори працювали через пунтки пропуски Колотилівка–Покровка (кордон з Росією) та Доманове–Мокрани (кордон з Білоруссю).

Нагадаємо, росіяни останнім часом активізували роботу диверсійно-розвідувальних груп поблизу двох українських областей — Сумської та Чернігівської. Водночас наразі Державна прикордонна служба не фіксує ворожих ДРГ на кордоні з Білоруссю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2023 10:33