Фото: соцмережі

Як вплине на Кремль підрив залізничної колії у Криму: пояснення британської розвідки

У четвер, 18 травня, під Сімферополем поїзд зійшов з рейок, заблокувавши єдину залізничну колію до порту Севастополь, де базується Чорноморський флот (ЧФ) Росії. Це, ймовірно, перерве постачання озброєння окупантів до Криму.

Про це йдеться у зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter. 

Керівництво залізниці заявило, що підрив стався через "втручання сторонніх осіб". За даними британської розвідки, Росія швидко розпочне ремонт лінії, але цей інцидент перерве постачання озброєння, наприклад крилатих ракет "Калібр", до ЧФ.

"Будь-який саботаж у цій чутливій сфері ще більше посилить стурбованість Кремля щодо його здатності захистити іншу ключову інфраструктуру в Криму", — кажуть у розвідці. 

На їхню думку, Кримський півострів зберігає життєво важливу психологічну та матеріально-технічну роль у сприянні війни Росії в Україні.

Дані британської розвідки
Фото: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Андрій Юсов повідомляв, що по тих коліях перевозять, зокрема, зброю, боєприпаси, бронетехніку та інші засоби, які використовуються для загарбницької війни проти України. Через диверсію цей логістичний шлях деякий час не функціонуватиме.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 10:23