Фото: соцмережі

"Спокою не буде": в українській розвідці прокоментували вибух на залізниці в Криму

По залізничних коліях, які 18 травня підірвали в Криму, окупанти перевозили зброю, боєприпаси та техніку. Тепер цей логістичний шлях деякий час не функціонуватиме.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Росіяни, за його словами, використовують Крим як логістичний хаб і транспортний вузол для перекидання живої сили та техніки на окуповані території українського півдня. Він вважає, що інфраструктура Криму безпечно запрацює тоді, коли півострів повернеться до України. Поки там російські терористи — "спокою не буде", зазначає розвідник.

"По тих коліях перевозять, зокрема, зброю, боєприпаси, бронетехніку та інші засоби, які використовуються для загарбницької війни проти України. Для того, щоб вбивати цивільних українців і українських захисників. Цілком природно, що ці колії не витримали, стомилися і тепер на деякий час не функціонують", — заявив Юсов.

Він додав, що в Криму окупантам найбільше заважає місцеве населення. Зараз в Криму росіяни посилюють фільтраційні заходи, бо не довіряють місцевому населенню. Юсов заявив, що гауляйтери та окупаційне керівництво півострова починають продавати свою нерухомість і вивозити сім'ї з Криму.

Нагадаємо, у Курській області Росії напередодні було знову неспокійно. Окупанти заявили, що там з допомогою безпілотника було здійснено атаку на будівлю прикордонного управління Федеральної cлужби безпеки РФ.

Також у Брянській області Росії сталися вибухи на території складу військової технікиЗ БпЛА скинули вибуховий пристрій на дах приміщення у Суземському районі.

7 травня влада Бєлгородської області Росії заявила про "бавовну", внаслідок якої постраждала місцева жителька. В обстрілі росіяни традиційно звинуватили українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2023 13:39