Фото: ВМС

Яка техніка буде на озброєнні новоствореного Корпусу морської піхоти: відповідь командувача ВМС

Володимир Зеленський днями оголосив про створення в Україні Корпусу морської піхоти. На його озброєнні буде бронетехніка, що плаває, а засобами доставки цієї техніки буде корабельний склад ВМС ЗС України.

Про це повідомив командувач Військово-Морських сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

На його думку, створення Корпусу морської піхоти України — це вимога сьогодення, адже Україна — морська держава із береговою смугою понад 2700 кілометрів, з них 1700 кілометрів морського кордону. Усе узбережжя — разом із річками, лиманами, затоками, портами, потребує захисту.

"Завдання із забезпечення безпеки чи вивільнення цих територій покладається саме на морську піхоту. Нагальна ситуація диктує нам вимогу сформувати потужний організм, який повинен мати повноцінну систему управління, комплект озброєння та військової техніки, відповідні підрозділи для виконання цих завдань як самостійно, так і у взаємодії з іншими складовими оборони", — розповів командувач ВМС України.

За словами командувача ВМС України, кількість особового складу морської піхоти буде збільшено шляхом створення нових бригад й інших підрозділів — артилерійських, забезпечення, підтримки.

"Усі ці плани реалізуються уже зараз, у нас немає часу чекати на завершення війни", — зазначив віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський обіцяв, що держава робитиме все для розвитку морського роду військ, для оснащення морської піхоти сучасною зброєю, технікою та для створення нових бригад морської піхоти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 15:14