Фото: скріншот з відео

Яке майбутнє чекає Україну: гучна заява прем'єра Фінляндії

Україна готова проводити реформи, що приведе до вступу країни до НАТО та ЄС. Наша держава може розраховувати на світле майбутнє у складі цих структур.

Таку заяву зробила прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін, пише Yle.

"Україна переможе за допомогою Заходу і на країну чекає світле майбутнє у складі ЄС і НАТО, оскільки вона готова до реформ", — заявила прем'єр-міністр.

Марін переконана, що президент Росії Володимир Путін та інші винні у воєнних злочинах будуть притягнуті до відповідальності.

"Росія програє цю війну. Відповідальність за неї лежить тільки на Росії. Щодня Росія вбиває мирних жителів, навмисне вбиває мирних жителів. Людей гвалтують. Дітей масово депортують до Росії. За всі ці дії винні також мають бути покарані. Російському керівництву, Путіну, це теж не зійде з рук", — заявила Марін.

Чиновниця також наголосила, що війна в Україні закінчиться, коли Росія виведе свої війська. Війна не має перетворитися на заморожений конфлікт.

"Шлях до міцного світу — це припинення Росією військових дій. Тільки це відкриває шлях до переговорів та кроків до миру", — додала глава уряду Фінляндії.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що договір між країнами НАТО та Україною підштовхуватиме Київ на переговори з Росією. Такий договір не забезпечить захист від країни-агресора у майбутньому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.02.2023 08:31