Фото: rferl.org

Які напрямки фронту стали рекордсменами з кількості ворожих обстрілів: з'явилась статистика

Російські загарбники протягом 3 травня обстріляли Лиманський та Куп'янський напрямки 565 разів. Це стало рекордом від початку повномасштабного вторгнення.

Про це розповів голова Луганської ОВА Артем Лисогор під час телемарафону.

Він також зауважив, що окупанти наступальні дії майже не проводять і поводяться на полі бою дуже обережно.

За словами Лисогора, за цю добу з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії на Лиманському та Куп'янському напрямках, ворог завдав рекордних 565 ударів. Відбулося одне бойове зіткнення, внаслідок якого вбито 36 окупантів і поранено 108. Знищено російські танк Т-72, дві машини піхоти БМП-1 та один мінометний розрахунок.

"Вони б хотіли повернути Лиман й інші населені пункти. Але вже кілька тижнів поспіль не мають жодного успіху. Сьогодні за добу одне боєзіткнення, а в попередні дні взагалі не намагались атакувати. Загалом вони там більш обережні. Діють тільки регулярні війська. Там майже не залучаються приватні військові компанії", — заявив глава ОВА.

Ситуація на фронті

В ніч на 3 травня противник завдав чергового масованого удару по території нашої країни, застосувавши ударні БпЛА Shahed-136/131. 21 із 26 цих дронів знищено нашими захисниками. Загалом, ворог завдав двох ракетних та 41 авіаційного удару, здійснив близько 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні жителі, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де, протягом доби, підрозділи сил оборони України відбили близько 30 атак. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку.

Нагадаємо, унаслідок масованої атаки окупантів по Херсонській області загинули 16 мирних жителів. В Офісі генерального прокурора розпочали розслідування за фактом обстрілу армією РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 21:17